Svært ved at sige nej, bekymrer dig meget, ikke slappe af, kunne det være dig? Så læs videre for det er kun tanker.

fire ensartede tegninger med teksten "Jeg er glad og taknemmelig nu, hvor jeg slapper af" placeret på et bord

Tanker bliver til overbevisninger og overbevisninger kommer fra erfaringer i dit liv som skaber dit verdensbillede og de briller du ser verden med.

 

En overbevisning kunne være.

 

  • Jeg er dårlig til at passe på mig selv.
  • Jeg har svært ved at sige nej.
  • Jeg er typen der bekymrer mig meget.
  • Jeg har svært ved at slappe af.

 

Alt sammen er tanker og overbevisning som ikke støtter dig i at leve et liv uden stress.

 

Hvad kunne du tænke dig i steder for?

 

  • Blive bedre til at passe på dig selv.
  • Sige nej.
  • Bekymrer dig mindre.
  • Slappe af.

 

På billedet kan du se en som arbejder med, at skabe en ny overbevisning. Hun havde en kraftig overbevisning om, at hun ikke kunne slappe af og sådan har hun altid været. Vi driller hjernen og snyder den med en ny overbevisning.  En overbevisning skal altid være positiv og i nutid.

 

Jeg er glad og taknemmelig nu hvor jeg slapper af.

I starten vil din tidligere overbevisning prøve at tage over. Du skal fastholde den nye overbevisning og gentage den for dig selv flere gange om dagen og på et tidspunkt har du skabt en ny vej ind til din overbevisning og din hjerne vil til sidst tro på det.

 

En god øvelse du også kan bruge hjemme hos dig.

Skriv din nye overbevisning på et stykke papir, sæt den op på dit køleskab, hoveddøren eller på dit spejl på dit badeværelse og gentag den flere gange om dagen.

Start altid med: Jeg er glad og taknemmelig nu hvor jeg………………………………….

Held og lykke med det!