Lyt til din krop – den lyver ikke!

Halvdelen af en mands hoved med vådt og uglet hår med sløret baggrund

Lyt til din krop – den lyver ikke!

En af de bedste råd jeg kan give dig for at forebygge stress og en sygemelding er, at lytte til din krop.

Kroppen prøver altid både fysisk og psykisk at fortælle dig, at der ikke er sammenhæng mellem krav og ressourcer og der er ubalance i din krop og i dit mentale sind.

Kroppen prøver desperat at fortælle dig noget ved, at give dig en dårligere søvn, tankemylder, uro i kroppen, hjertebanken, kortere lunte og hukommelsen svigter.

Men du køre bare videre i dit liv, du skal passe dit arbejde og være der for din familie. Du sætter derfor livet på automatpilot, springer ind i hamsterhjulet og gør det du plejer at gøre og håber det en dag går over.

Men det bliver bare værre og kroppen prøver mere kraftigt at give dig nogle signaler som tinnitus, synsforstyrrelser, fysiske smerter, vejrtrækningsproblemer, du mister appetitten og angst kan forekomme.

Du er rigtig sej for, du har lært at overleve og der er ikke noget der kan slå dig ud – ikke en gang stress. Men lige pludselig mister du kontrollen over din krop og du sidder en dag i bilen foran dit arbejde og din krop kan ikke stå ud af bilen. Du er blevet handlingslammet og kroppen slår fra – du har ikke lyttet til din krop.

Først nu går det op for dig, at det er alvorligt og du går til lægen og bliver sygemeldt. En sygemelding med stress kan trække ud i flere måneder og det er ikke noget du lige kan fikse.

Lyt til din krop og søg hjælp inden du kommer så langt, så kan en sygemelding forebygges og du kan inden for en kortere tid få det markant bedre.

Kontakt

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.